Koulu kartalla-teemaviikko ja Perheseikkailu
29.3.2021 16:45 Uutiset / Kokkolan Sunnistajat

Koulu kartalla-teemaviikko 26.-30.4.ja Perheseikkailu su 2.5.

Kokkolan Suunnistajat on ollut jo useamman vuoden mukana Suunnistusliiton Koulu kartalla-hankkeessa. Hankkeen myötä olemme mm. saaneet Patamäelle uuden mobo-suunnistusradan, joka otettiin käyttöön viime vuonna.

Tänä vuonna järjestetään eri puolilla Suomea sekä keväällä että syksyllä Koulu kartalla-teemaviikko ja Perheseikkailu-tapahtuma. Alunperin alueemme teemaviikko oli suunniteltu järjestettäväksi viikolla 15, mutta runsaan lumimäärän vuoksi osa seuroista on päätynyt siirtämään viikkoa myöhemmäksi ja Kokkolan teemaviikon toteutamme vasta huhtikuun lopulla viikolla 17.

Teemaviikon aikana päiväkodeissa, esikouluissa ja 1.-2.-luokkalaisilla on käytössään erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Isompia koululaisia varten pidämme teemaviikolla yllä suunnistusratoja Santahaassa, Patamäellä ja Roskarukalla. Maastoihin on suunniteltu eri tasoisia ratoja 1.-6.luokkalaisia ajatellen, ja rastit ovat maastossa paikoillaan viikolla 17 maanantaista perjantaihin. Lisäksi seuralta on ohjaaja ratojen lähtöpaikalla Santahaassa tiistaina 27.4. klo 9-11 ja Roskarukalla torstaina 29.4. klo 9-11. Radat ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä.

Viikon lopulla Kokkolan Suunnistajat järjestää Perheseikkailun sunnuntaina 2.5. klo 12-15 Mäntykankaan koulun piha-alueella. Tämä maksuton tilaisuus on suunnattu noin 4-8-vuotiaille lapsille vanhempineen. Siellä on luvassa erilaisia suunnistuksellisia aktiviteetteja ja seuramme toiminnan esittelyä. Perheseikkailun järjestelyissä huomioimme ko. ajankohtana olevat koronarajoitukset.

Tervetuloa mukaan, nähdään rasteilla!